Heel veel voorstudies

11-04-2021

28 Jaar geleden begon ik honden in opdracht te portretteren. De eerste tijd maakte ik als voorbereiding bij iedere opdracht eerst een aantal getekende voorstudies, die mensen erbij cadeau kregen. Jaren later stuurde ik de klant geen originelen, maar kopiëen van de tekeningen toe. Men kreeg als het schilderij voltooid was de uitgekozen getekende voorstudie erbij en zelf hield ik de overige originelen. Afgelopen 12 jaar laat ik mensen uit foto’s kiezen en maak ik geen voorstudies meer.
Tekeningen zijn een onderwerp op zich geworden, en veel mensen kiezen nu voor een tekening i.p.v. een schilderij in opdracht.


Afgelopen tijd heb ik enorm opgeruimd in mijn atelier. Hierbij kwam ik veel oude voorstudies tegen. Het ontroerde me deze te zien: ál die verschillende dieren in al hun verschijningsvormen, ál die verschillende mensen voor wie dit gemaakt is, alle liefde en aandacht die ik hierin gestoken heb in al die jaren… Ik kon het ineens op afstand zien, als toeschouwer, doordat het exposeren vanwege Corona al een tijd is weggevallen en ik het werk gewoon eens voor mezelf kan bekijken i.p.v. met een praktisch doel om te werven voor opdrachten of verkoop.
Van de voorstudies ga ik er een veertigtal inlijsten. Op Facebook word je onder deze link  een stukje meegenomen langs enkele van de tekeningen waar ik een selectie uit ga maken.

 

Nederlands Deutsch English
website maken