Opleiding

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, tegenwoordig de Willem de Kooning Academie. Daar studeerde ik in 1986 af aan de afdeling Tekenen, Schilderen en Ontwerpen (TSO). In die tijd had ik al een voorkeur voor portretschilderen.

Exposities 

Het was daarna een logische ontwikkeling dat ik na een aantal tentoonstellingen in galerieën met portretschilderen in opdracht begon. Eerst waren dat alleen mensenportretten. Later, vanaf 1994, kwamen daar ook dierenportretten bij. Voornamelijk van honden. Dit ging een heel eigen leven leiden, omdat ik vanaf die tijd meerdere keren per jaar met mijn werk op internationale hondententoonstellingen stond.
In 2018 stond ik na 25 jaar voor het laatst op de Winnerdogshow in de RAI. Ik schilder naast mensen nog steeds ook honden in opdracht, maar ga niet meer naar de shows om te werven voor opdrachten.
Meestal komen mijn opdrachten via andere opdrachtgevers bij mij terecht. Het werk wordt door een breed publiek gewaardeerd;  er hangen portretten in zo'n 20 landen.

De tekening van mijn atelier is gemaakt door Rutger Coucke 


U vindt mij

op een kunst-of uitvaartbeurs, een markt bij kasteel Groeneveld in Baarn of elders, bij tentoonstellingen van ART Hilversum of gewoon in mijn atelier.
Te volgen bij Nieuws op de Homepage en ook op Facebook laat ik veel van wat er gemaakt wordt zien.

Onder deze link  vindt u een drie minuten durend filmpje over Monique('s werk) uit RTL4-programma Mooi in 't Gooi, van zondag 18 oktober 2021. 

Tannetje 't Hooft: "Monique kijkt met een aandachtige liefdevolle blik naar haar model. Zo lukt het haar om elk portret meer te laten zijn dan een treffende gelijkenis. Knap!!"

(Deze website is sinds 2017 online, het nieuws gaat niet verder terug dan maart 2017)
U kunt mij ook volgen op Facebook

Nederlands Deutsch English
website maken