"Behalve een portret is wat ik schilder ook een kunstwerk op zich. In het detail moet je het 'grote geheel' vangen. Geschilderd in heel transparante kleurlagen, wil ik leven en licht geven aan mijn onderwerp. 
In een mengeling van uitbundigheid en ingetogenheid".  

Opleiding

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, tegenwoordig de Willem de Kooning Academie. Daar studeerde ik in 1986 af aan de afdeling Tekenen, Schilderen en Ontwerpen (TSO). In die tijd had ik al een voorkeur voor portretschilderen. 

Exposities 

Het was daarna een logische ontwikkeling dat ik na een aantal tentoonstellingen in galerieën met portretschilderen in opdracht begon. Eerst waren dat alleen mensenportretten. Later, vanaf 1994, kwamen daar ook dierenportretten bij. Voornamelijk van honden. Dit is een heel eigen leven gaan leiden, omdat ik vanaf die tijd meerdere keren per jaar met schilderijen te vinden ben op internationale hondententoonstellingen. Het werk wordt door een breed publiek gewaardeerd; Er hangen portretten in zo'n 20 landen. Op deze site bij Nieuws vindt u aankondigingen van komende tentoonstellingen. (De vernieuwde site is nog niet zo lang online, dus het nieuws begint pas per maart 2017)
U kunt mij ook volgen op Facebook.

 

Nederlands Deutsch English
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl