Keuze uit verschillende technieken:

Mijn geschilderde portretten kenmerken zich door hun levendige kleurgebruik. Het zijn geen klassieke portretten in de zin van een realistisch geschilderd gezicht met een kleur in de achtergrond; de kleuren in het schilderij lopen vaak door het gezicht heen en zorgen voor een sfeer die geportretteerde, dier of mens, "in het licht" zetten.
Ik vertaal met veel aandacht en liefde a.h.w. de verbinding van mensen en hun geliefde(n) in een schilderij. Het gaat er mij om, het specifieke van de geportretteerde naar voren te halen en op doek of in een tekening tot leven te brengen. 

U kunt een portret op verschillende manieren laten maken. De meeste mensen geven de voorkeur aan een geschilderd portret in kleur. Maar u kunt ook een portret laten maken dat geschilderd is in uitsluitend witte tinten. In beide gevallen schilder ik met acrylverf op linnen. De schilderijen worden "opgebouwd" in dunne, over elkaar geschilderde lagen.

Tekeningen worden gemaakt met aquarelpotlood op papier. In de tekeningen gebruik ik geen kleur, maar alleen zwart-wit met grijstonen. Dit proces is wat ambachtelijker.

Onder de voorbeelden leest u hoe het in z'n werk gaat.

       

Hoe komt een geschilderd portret tot stand?

Om voor u een persoonlijk portret te kunnen maken, wil ik een goed beeld van de geportretteerde krijgen. Er hoeft niet geposeerd te worden op mijn atelier. Zowel mensen als dieren zijn meer ontspannen in hun eigen omgeving.
Daarom kom ik voor een schilderij graag bij u langs om een fotoserie te maken. Dit is bij de prijs inbegrepen. 


Als u zelf goede foto's hebt kan ik die ook gebruiken. Soms is dat noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat het schilderij een cadeau is en een verrassing moet blijven. Als het om een mens of dier gaat dat overleden is, moeten we uiteraard ook van bestaande foto's werken. U vertelt mij dan over het karakter en de bijzonderheden die de geportretteerde. Met eventuele speciale wensen wordt rekening gehouden.
We overleggen altijd welke foto's het best bruikbaar zijn om een portret van te schilderen. Als er meerdere mensen of dieren op één doek afgebeeld gaan worden, maak ik van te voren een aantal compositievoorstellen. U kiest zelf welk voorstel uitgewerkt wordt.
Het duurt tussen zes en negen weken voor ik u een foto stuur van het schilderij. Daarna maak ik het af.

Vraag om de voorwaarden en prijzen van geschilderde portretten in een e-mail, dan stuur ik u de gegevens toe.

Een getekend portret is doorgaans binnen twee á drie weken klaar. Voor de foto die nodig is om uitgewerkt te worden, overleggen we hoe die bij mij komt.
De prijs voor een getekend dierenportret (30x40cm) is € 195,-
Voor een getekend mensenportret reken ik € 395,- (zonder lijst)

Nederlands Deutsch English
website maken