"Goed luisteren en een artistieke vertaling maken van wat ik zie. Dat is mijn kracht"

  

Keuze uit verschillende technieken:

U kunt een portret op verschillende manieren laten maken. De meeste mensen geven de voorkeur aan een geschilderd portret in kleur. Maar u kunt ook een portret laten maken dat geschilderd is in uitsluitend witte tinten. Voorbeelden ziet u in mijn portfolio. In beide gevallen schilder ik met acrylverf op linnen. De witte schilderijen worden, net als de gekleurde, opgebouwd in dunne, over elkaar geschilderde lagen. Maar dan alleen in wit, op een ondergrond van het pure linnen. 
Tekeningen worden gemaakt met aquarelpotlood op papier. 

  

Hoe komt een portret tot stand?

Om voor u een persoonlijk portret te kunnen maken, wil ik een goed beeld van de geportretteerde krijgen. Er hoeft niet geposeerd te worden op mijn atelier. Zowel mensen als dieren zijn meer ontspannen in hun eigen omgeving. Daarom kom ik bij u langs om een fotoserie te maken. Op basis van deze foto's schilder ik het portret. De gelijkenis is altijd treffend. 

Als u zelf goede foto's hebt kan ik die in veel gevallen gebruiken. Soms is dat noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat het schilderij een cadeau is en een verrassing moet blijven. Als het om een mens of dier gaat dat overleden is, moeten we uiteraard ook van bestaande foto's uitgaan. Dat is goed mogelijk; belangrijk is dan dat de foto's scherp zijn en voldoende groot zodat de ogen en gezichtsuitdrukking goed te zien zijn. U vertelt mij over het karakter en de bijzonderheden die de geportretteerde uniek maken. Met eventuele speciale wensen wordt rekening gehouden.

Ik overleg met u welke foto's het best bruikbaar zijn om een portret van te schilderen. Uw mening telt daarbij uiteraard zwaar. Als er twee of meer mensen of dieren (of een combinatie) op één doek komen, mail ik u van te voren een aantal compositievoorstellen. Daarna kunt u kiezen welk voorstel uitgewerkt wordt.
Nadat u besloten heeft welk voorstel u uit wilt laten werken, vraag ik u een derde van de totaalprijs als aanbetaling. Dan begin ik met schilderen en heb, afhankelijk van hoe groot het schilderij wordt, zes tot negen weken nodig om het uit te werken. Als het zover klaar is, stuur ik u een foto toe van hoe het eruit ziet. U kunt dan nog eventuele opmerkingen maken. Als het helemaal klaar is, betaalt u mij de rest van de prijs en maken we een afspraak over de aflevering.

Tekening kunnen doorgaans op korte termijn toegestuurd worden.  


Wilt u meer weten? Bel of mail mij dan met uw vragen.

Een prijslijst stuur ik u op aanvraag.

Ga naar Portfolio voor portretvoorbeelden.

Nederlands Deutsch English
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl