Keuze uit verschillende technieken:

Mijn geschilderde portretten kenmerken zich door hun levendige kleurgebruik. De kleuren in het schilderij lopen vaak door het gezicht heen en zorgen voor een sfeer die de geportretteerde, dier of mens, "in het licht" zetten.
Ik vertaal met veel aandacht en liefde de verbinding van mensen en hun geliefde in een schilderij. Het gaat er mij om, het specifieke van de geportretteerde naar voren te halen en op doek of in een tekening tot leven te brengen. 

U kunt een portret op verschillende manieren laten maken. De meeste mensen geven de voorkeur aan een geschilderd portret in kleur. Maar u kunt ook een portret laten maken dat geschilderd is in uitsluitend witte tinten. In beide gevallen schilder ik met acrylverf op linnen. De schilderijen worden "opgebouwd" in dunne, over elkaar geschilderde lagen.
Tekeningen worden gemaakt met aquarelpotlood op papier. In de tekeningen gebruik ik geen kleur, maar alleen zwart-wit met grijstonen.

Onder de voorbeelden leest u hoe het in z'n werk gaat.

       

Hoe komt een geschilderd portret tot stand:

Er hoeft niet geposeerd te worden op mijn atelier. Zowel mensen als dieren zijn meer ontspannen in hun eigen omgeving. Daarom kom ik graag bij u langs om een fotoserie te maken. Dit is bij de prijs inbegrepen. 
Als u zelf goede foto's hebt kan ik die ook gebruiken. Soms is dat noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat het schilderij een cadeau is en een verrassing moet blijven. Wanneer het om een mens of dier gaat dat overleden is, moeten we uiteraard ook met bestaande foto's werken. U vertelt mij dan over het karakter en de bijzonderheden van de geportretteerde. Met eventuele speciale wensen wordt rekening gehouden.
We overleggen voordat ik met schilderen of tekenen begin altijd welke foto het best bruikbaar is om een portret van te maken. Als er meerdere mensen of dieren op één doek afgebeeld gaan worden, doe ik van te voren een aantal compositievoorstellen. U kiest zelf welk voorstel uitgewerkt wordt.
Het duurt tussen zes en negen weken voor ik u een foto stuur van het schilderij. Na uw reactie daarop maak ik het af.
Een tekening vraagt aanzienlijk minder tijd.


Vraag om de voorwaarden en prijzen van geschilderde portretten in een e-mail, dan stuur ik u de gegevens en prijslijst toe.

Hans Stigt: "Als ik het werk van Monique mag omschrijven: hartverwarmend levensecht.... Ze zeggen wel: ‘de ogen zijn de spiegel van de ziel’. Monique heeft het talent om dit vast te leggen!" 

Nederlands Deutsch English
website maken