Samen een schilderij maken

Samen een schilderij maken

Of je kunt schilderen of niet, in een paar uur maak je met elkaar een doek.

Het ontwerp wordt afgestemd op de gelegenheid en het aantal deelnemers waarvoor het gemaakt gaat worden. Uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes, vrienden-of familiebijeenkomsten etc. Met elkaar komen jullie tot één samengesteld uniek wandpaneel.

Ik stem het onderwerp met je af. Met speciale wensen wordt in het ontwerp rekening gehouden. Iedereen krijgt een stukje van de totale voorstelling op een vierkant paneel (van 25x25 cm of 30x30cm), zonder dat men weet welk stukje het precies is. Ook welk stukje de anderen schilderen, blijft tot het einde een verrassing.
Dunne hulplijnen staan al op het paneel aangegeven en iedereen krijgt er een voorbeeld in kleur bij. Daarmee gaat men aan de slag, met verf en penselen. Met of zonder ervaring, iedereen draagt bij aan het geheel, op zijn of haar eigen niveau. Een "zwakste schakel" bestaat in dit concept niet, alles bij elkaar tillen de afzonderlijke stukken elkaar als het ware op! De deelnemers zijn altijd zeer verbaasd: "Hebben wíj dat geschilderd"...?

Hier zie je alle stukjes door elkaar van een stilleven van Cezanne, geschilderd door een groep van 20, waarbij de jongste deelnemer 5 jaar oud was.

En zo ziet het eindresultaat (120x150cm)eruit:

In de portfolio zijn voorbeelden te zien van andere projecten, en van sfeerbeelden van het samen werken.

Nederlands Deutsch English
website maken