Picasso zoekt een nieuw thuis

16-04-2018

Door omstandigheden is het portret van Picasso dat ik in 2009 schilderde en dat in 2012 via Galerie Dutch-Art in Rotterdam verkocht werd, terug in mijn atelier.
(Read this text in English)
Het doek was voor mij een opvolger van het portret dat ik in 1993 schilderde van de psychoanalyticus Jung (zie onder deze link portfolio "vrij werk"). Jung heeft jarenlang bij mij in het atelier gehangen en ik wilde het nooit verkopen, omdat het voor mij als een soort "geweten" werkte; hij keek me altijd aan en leek goedkeurend te knikken als het goed ging en ernstig als het niet zo goed ging met het werk... Toen 10 jaar terug een goede vriendin van me haar eigen praktijk als psychotherapeut begon, en zij mij vroeg iets vergelijkbaars als het schilderij van Jung te maken, hebben we om te kijken wat er voor haar geschilderd kon worden Jung even opgehangen in de praktijk. Toen hij daar hing wisten we allebei direct: Voor deze ruimte is hij gemaakt! Sindsdien hangt hij daar, in Rotterdam.
En, toen moest er een nieuw "sleuteldoek", een doek wat me zou vergezellen, geschilderd worden. Dat werd dit portret van Pablo Picasso.
In 2012 is het verkocht, aan hele aardige mensen. Maar door omstandigheden is het nu bij mij terug en gaat het mij, tot het opnieuw verkocht wordt, vergezellen in mijn nieuw aangebroken schilderfase waarin ik meer ruimte zal zoeken voor vrij werk naast mijn opdrachtwerk. Picasso zal komende tijd de "wachter" zijn. 
Kent u iemand die belangstelling kan hebben om dit schilderij te kopen, laat het me weten alstublieft.

Nederlands Deutsch English
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl