Groot schilderij bij Hilversums Iktoon-festival

20-05-2019

Klaar..! De laatste paneeltjes zijn maandag na het festival in het Hilversumse raadhuis door enthousiastelingen in mijn atelier beschilderd.
De contouren van het wegennet van Hilversum zijn (met een beetje fantasie) nu ook zichtbaar. Ik heb ze gebruikt voor de grote indeling van de compositie. Het hart van Hilversum wordt gevuld door de slechtvalk die in de toren van de Vituskerk woont.
Verder zie je, in het kader van Iktoon's thema van dit jaar "Ik toon het Leven" een deel van de dieren in en rondom Hilversum. Op 1 en 2 juni vastgelegd door mensen uit Hilversum en omstreken. Zonder te weten wat zij voor detail uit deze voorstelling te schilderen kregen, heeft iedereen zich vol concentratie en overgave aan zijn of haar taak gewijd. Enorm ontroerd ben ik hier door.
De jongste deelnemer was 3 jaar oud. De oudste 81.
96 Paneeltjes zitten in het grote beeld, de nr's 97 t/m 100 vormen samen het logo van Iktoon. 


Zeer veel dank aan iedereen die hier aan meewerkte.
Vanaf dinsdag 11 juni is het grote schilderij te zien in de bibliotheek van Hilversum aan de 's-Gravelandseweg 55.

Helaas heeft niet iedereen een mailadres achtergelaten en sommige adressen waren niet goed leesbaar. Sorry als je dus niet, zoals beloofd, persoonlijk bericht ontvangen hebt. 

Een sfeerimpressie van de twee dagen in het raadhuis vindt je op mijn Facebook-pagina.

Een sfeerimpressie van afgelopen dagen vindt je op mijn Facebook-pagina.

Eerder bericht:
In het weekend van 1 en 2 juni ben ik in het Dudok raadhuis van Hilversum aanwezig om met 100 mensen een groot schilderij te maken. Iedereen krijgt een paneeltje van 25x25cm en een A4 met een stukje van een voorstelling dat nageschilderd gaat worden. Tezamen zullen al die stukjes een geheel gaan vormen.
Wil je meedoen en/of zien wat het gaat worden, kom dan tijdens het landelijke (gratis) "Iktoon-festival, dat dit jaar in Hilversum geopend gaat worden, naar het raadhuis! Meer informatie vind je op de site van Iktoon-Hilversum. Het festival is voor alle schilders en andere kunstbeoefenaars die in hun vrije tijd met hun passie bezig zijn. 

Gooi en Eembode 23 mei 2019

flyer iktoon

Nederlands Deutsch English
website maken